TULEVAT KONSERTIT


Musiikkia Suomenlahden rannoilta


Pe 12.11.2021 klo 19 Tapiolasali

Konsertti toteutetaan yhteistyössä PianoEspoo-festivaalin ja Tapiola sinfoniettan kanssa.

PianoEspoo-festivaali juhlii 30-vuotista taivaltaan kahden pitkäaikaisen kumppaninsa kanssa. Tapiola Sinfonietta on festivaalin vakioesiintyjä, ja Tapiolan nuoret sinfonikot olivat mukana jo ensimmäisellä festivaalilla 1991.
Lamentate on virolaissäveltäjä Arvo Pärtin laajin orkesteriteos. Hengelliseksi minimalistiksi kutsuttu säveltäjä kuvasi Lamentantea ”valituslauluksi, ei kuolleille vaan eläville”. Tšaikovski ammensi toiseen sinfoniaansa ukrainalaisista kansanlauluista, minkä vuoksi teos sai lempinimen ”pikku-Venäjä”. Tänään lempinimi on syytä päivittää uuteen muotoon.
Väliajalla Espoon musiikkiopiston pianistit esittävät otteita Einojuhani Rautavaaran suosituista sarjoista Ikonit ja Pelimannit.

Ville Matvejeff, kapellimestari
Mirka Viitala, piano
Tapiola Sinfonietta
Tapiolan nuoret sinfonikot

Arvo Pärt: Lamentate, Homage to Anish Kapoor and his sculpture ’Marsyas’
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 2 c-molli op. 17 ”Ukrainalainen”

Liput: 12–29 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)


Espoon musiikkiopiston kevätmarssi

Kuuntele kevätmarssi Espoon musiikkiopiston Youtube-kanavalla

Poikkeuksellisen lukuvuoden (2020-21) päätteeksi koottiin virtuaalinen orkesteri, joka äänitti Johann Straus vanhemman Radetzky-marssin. Tapiolan nuorten sinfonikoiden lisäksi mukana oli Tremolo 3 -ryhmä ja muita EMOn oppilaita ja opettajia. Kapellimestarina toimi Erkki Lasonpalo.

Kalevala elää! - Virran ylitys

Espoon musiikkiopiston ja Espoon kuvataidekoulun oppilaat tekivät Kalevalan päiväksi 28.2.2017 lasten ja nuorten taidekalenteriin Kalevala-aiheisen videon. Videolla Tapiolan nuoret sinfonikot harjoittavat ja esittävät Pyry Paunion Virran ylitys -kappaletta, jonka pohjalta kuvataidekoulun oppilaat työstivät gif-animaatioita. Videon pääset katsomaan täältä.