Tapiolan nuoret sinfonikot

Tapiolan nuoret sinfonikot on lähinnä Espoon musiikkiopiston oppilaista koostuva täysimittainen sinfoniaorkesteri, Espoon musiikkiopiston lippulaiva. Orkesteri on monen nykyisen ja tulevan ammattimuusikon sekä lukemattomien lahjakkaiden musiikin opiskelijoiden innostuksen ja osaamisen yhteistulos.

Espoon musiikkiopistossa on toiminut sinfoniaorkesteri jo vuodesta 1985. Orkesterin ensimmäisenä kapellimestarina toimi Pekka Savijoki. Häntä seurasi Markus Lehtinen vuosina 1993–2006, Jani Telaranta vuosina 2006–2011 ja Jan Söderblom vuosina 2011¬–2015. Syksystä 2015 lähtien Tapiolan nuorten sinfonikoiden pääkapellimestarina on toiminut Erkki Lasonpalo, joka on ollut orkesterin kouluttajana ja assistenttikapellimestarina jo vuodesta 2012 lähtien.

Orkesterin kehutun yhteissoiton ja soinnin taustalla on Espoon musiikkiopiston portaittainen orkesterikoulutusjärjestelmä, jossa soittaja siirtyy orkesterista seuraavaan taitojensa kehittyessä. Minijouset, Poco a poco ja Crescendo sekä erilaiset puhallinorkesterit ja -yhtyeet valmentavat nuoria soittajia alakouluikäisistä lähtien, ja sinfoniaorkesteriin siirtyessään useimmat ovat paitsi oman instrumenttinsa haasteet hallitsevia muusikoita, myös kokeneita yhteismusisoijia.

Orkesterin kotisali on Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasali. Kotimaan konserttien lisäksi orkesteri on esiintynyt mm. Unkarissa, Irlannissa, Itävallassa, Sveitsissä ja Italiassa. Syksyllä 2014 TNS vieraili ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella ja teki neljän kaupungin kiertueen Kiinaan. Tapiolan nuorten sinfonikkojen solistina on vieraillut moni maamme eturivin muusikko, mm. Jorma Hynninen, Réka Szilvay, Martti Raekallio, Pietari Inkinen, Hagai Shaham, Roi Ruottinen sekä Espoon musiikkiopiston omat kasvatit Paavali Jumppanen ja Jonathan Roozeman. Orkesteri on tehnyt yhteistyötä Tapiola Sinfoniettan ja Jyväskylä Sinfonian kanssa, esiintynyt televisioiduissa itsenäisyyspäivän juhlakonserteissa, nauhoittanut mainosmusiikkia, radio-ohjelmia ja musiikkia elokuviin Bad luck love, Aleksis Kivi, Hylätyt talot, autiot pihat sekä julkaissut viisi cd-levyä.

Lataa Tapiolan nuorten sinfonikoiden CV pdf:nä.